Muutoksia kilpailussa!

Karaoken maailmanmestaruuskilpailun finaali kisataan tänä vuonna Helsingissä joulukuussa. Tarkat päivät ja paikka julkistetaan pian!

Kilpailun rakenne uudistuu tänä vuonna niin, että sukupuolikategoriat poistuvat ja mukaan tulee uusi Champions-kilpailu aiempien vuosien edustajille. Kilpailukierrokset striimataan kaikille katsottavaksi, ja viime vuoden tapaan netissä voi myös äänestää omaa suosikkiaan.


Muutokset kilpailun rakenteessa ja säännöissä:

1.) Pisteytys

Tästä vuodesta lähtien KWC julkistaa pisteet joka kierroksen jälkeen, jotta laulajat tietävät heti miten tuomaristo on heitä arvioinut. Kierrosten painotusta muutetaan myös niin, että toinen kierros on ensimmäistä merkittävämpi ja siihen lisätään myös yleisöäänestyksen pisteet. Lisäksi finaalikierros lauletaan puhtaalta pöydältä, eli kymmenen parhaan järjestys ratkeaa vain viimeisen laulun perusteella. 

2.) Amatööristatus

KWC on höllentänyt amatööristatuksen määritelmää siten, että kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät tällä hetkellä elätä itseään laulamisella tai ole tehneet levytyssopimusta major-yhtiön kanssa nimenomaan laulajana tai bändin solistina. Tämä tarkoittaa, että omakustanne- ja indieartistit samoin kuin satunnaisesti keikkailevat mutta päätyökseen muuta tekevät ovat tervetulleita kisaan. 

3.) Champions Round

KWC esittelee uuden kilpailukategorian: CHAMPIONS. Kuudentoista vuoden aikana karaoken maailmanmestaruudesta on kisannut finaalitasolla  lähes tuhat eri laulajaa. Monelle on jäänyt kisaviikosta rakkaita muistoja ja ystäviä ympäri maapallon, ja aika ajoin kuullaan harmittelua siitä, kuinka kisaan ei voi päästä takaisin. Vaan nyt voi! KWC Champions on kisakierros, johon saa osallistua vain mikäli on aiemmin kilpaillut KWC-finaalissa. Tähän sarjaan saavat osallistua myös entiset maailmanmestarit, ja kukin maa päättää itse, miten Champions-laulajansa valitsee. Tänä vuonna jokainen maa saa lähettää kisaan yhden aiemman mestarinsa. Suomen KWC pohtii parhaillaan, miten aiempi mestari valitaan kisaamaan.

4.) Vain yksi maailmanmestari!

Tästä vuodesta lähtien KWC:n pääkilpailussa kruunataan vain yksi maailmanmestari. Tämä tarkoittaa sitä, että luovumme sukupuolikategorioista, ja kaikki kilpailevat samassa sarjassa. Joka maa saa yhä lähettää soolokisaan kaksi laulajaa, mutta KWC ei enää jaottele laulajia sukupuolen mukaan. 

Tänä vuonna maailmanmestaruudesta kisataan siis kolmessa kategoriassa KWC, KWC Duets ja KWC Champions.