Suomen kisajoukkue vietti leiripäivän

Suomen tämän vuoden Karaoken MM-edustajat kokoontuivat lauantaina kisaa järjestävän Singantiloihin hiomaan taktiikoita Suomen pärjäämiselle joulukuisessa MM-finaalissa.

Kisaisäntä Suomi saa lähettää finaaliin tuplamiehityksen eli neljä soololaulajaa ja kaksi duettoa. Uuden Champions-sarjan kilpailijamäärä nousi kolmeen, eli Suomen joukkue kasvoi peräti 11-henkiseksi, kun useissa laulukisoissa kouliintunut Toni K. Laaksonen valittiin mukaan. Toni edusti Suomea vuoden 2011 finaalissa ja on nyt Champions-sarjan kisaajamme Jenni Taarin ja Kristoffer Ignatiuksen rinnalla.


Suomea vuoden 2018 KWC-finaalissa edustavat kuvan laulajat: eturivissä Maija Soini, Tea Repo, Tanja Lehti ja Katja Felin, ja takarivissä Juliana Danilova, Kirka Chvyrev, Jaana Heiskanen, Toni K. Laaksonen, Jenni Taari, Kristoffer Ignatius ja Jyri Paavilainen.

Leiripäivän aikana käytiin läpi KWC:n historiaa, kuunneltiin aiempia maailmanmestareita ja analysoitiin mahdollisia voittoon vaikuttavia tekijöitä. Täydellistä reseptiä maailmanmestaruuteen ei ehkä keksitty, sillä tuo titteli on voitettu hyvin monenlaisilla esityksillä, mutta siksi riemuittiinkin siitä, että Suomella on nyt erittäin monipuolinen joukkue. Kilpailijat kävivät läpi kisabiisejään Suomen joukkuetta luotsaavan Oona Repon kanssa, ja päivän päätteeksi valtaosa Suomen kisakappaleista oli valittuna.

Seuraavaksi luvassa on kaksi kuukautta tiukkaa laulutreeniä, esitysten hiomista, esiintymisasujen hankintaa ja henkistä valmistautumista. Kisajoukkueen laulajat esitellään tarkemmin marraskuun aikana. Vapiskaa muut, Suomi tulee nyt sellaisella vyörytyksellä, että kyllä kuuluu!