Uudistuksia kilpailun säännöissä

KWC eli Karaoken maailmanmestaruuskilpailu on taas käynnissä. Seitsemättätoista kertaa käytävässä laulukilpailussa on mukana lukematon määrä laulajia eri puolilta maailmaa. Suomessa kisaan voi osallistua joko videolla tai karsintojen kautta. Kaikki jatkoon päässeet kutsutaan 30.-31. elokuuta Original Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelmaan, jossa valitaan Suomen edustajat Tokion MM-finaaliin. KWC 2019 -finaali lauletaan Japanin pääkaupungissa 27.-29. marraskuuta.

Eri kategoriat 
Viime vuonna Karaoken maailmanmestaruskilpailu luopui sukupuolikategorioista, eli nykyään kilpailun pääsarja on kaikille yhteinen soololaulukilpailu. MM-finaalin toinen kategoria on vuodesta 2016 saakka mukana ollut duettosarja.  Viime vuosina Helsingissä kokeiltuja KWC Junior ja KWC Champions -kategorioita ei nähdä vuoden 2019 kisassa.

Kuka saa osallistua?
KWC on kaikille 18 vuotta täyttäneille laulunharrastajille avoin laulukilpailu. Kilpailuun ei saa osallistua mikäli laulaminen on päätoiminen työ. Kilpailun säännöt määrittelevät päätoimisuuden niin, että joko yli puolet vuosiansioista tulee laulamisesta, tai laulajalla on sopimus major-levy-yhtiön, manageritoimiston tai ison produktion kanssa ja nimenomaan laulajan roolissa. Kilpailun tuotanto käy läpi mahdolliset kiistatilanteet. Kilpailuun ei myöskään saa osallistua mikäli on jo voittanut maailmanmestaruuden tai edustanut maataan viimeisen kahden vuoden aikana. Maailmanmestaruuden voi voittaa vain kerran, mutta muut laulajat voivat pyrkiä uudestaan kisaan kahden välivuoden jälkeen.

Seuraa tämän sivun uutisointia, lähetä video tai osallistu karsintoihin ja laula itsesi Vantaan kautta Tokioon!

Karaoken maailmanmestaruuskilpailun säännöt löydät sivulta KILPAILUN SÄÄNNÖT.