KWC 2018 Finaali

Karaoken maailmanmestaruuskilpailu KWC järjestetään kuudettatoista kertaa!

Vuoden 2018 loppukilpailu on 19.-21. joulukuuta Helsingin Apollossa, ja mukana on tänä vuonna noin 25 maata. Mukana olevat maat näet täältä karaokeworldchampioships.com-sivulta!

Viime vuoden maailmanmestaruus meni Yhdysvaltoihin ja Angolaan. Suomi on pärjännyt kilpailussa hienosti, mutta kirkkain mitali on saavutettu edellisen kerran vuonna 2010. Olisko tällä kertaa taas Suomen vuoro pärjätä?

Suomen edustajat vuoden 2018 Karaoken MM-kilpailussa ovat soolosarjassa  Maija Soini, Tanja Lehti, Jaana Heiskanen ja Katja Felin. Duettosarjassa edustavat Tea Repo & Jyri Paavilainen sekä Julia Danilova & Kirka Chvynev.

Ensimmäistä kertaa MM-kilpailussa on myös Champions-sarja, johon jokainen maa saa lähettää jo aiemmin MM-kilpailussa edustaneita laulajia. Suomi saa isäntämaana lähettää jokaiseen sarjaan tuplamäärän edustajia, ja kilpailun tuotanto kutsui Champions-sarjaan vuonna 2013 kisanneen Jenni Taarin, vuoden 2008 laulajan Kristoffer Ignatiuksen ja vuonna 2011 Suomea edustaneen Toni Laaksosen.

KWC 2018 FINAALI

Tapahtumapaikka:
Apollo

Tapahtuma-aika:
19.-21.12.2018

Kuva: Arttu Kokkonen / http://arttukokkonen.com

Suomen edustajat, soolosarja:
Tanja Lehti, Jaana Heiskanen, Maija Soini ja Katja Felin.

Tanja Lehti, 28, Tampere

Tanja-Lehti

Aurinkoinen ja sosiaalinen Tanja työskentelee päiväkodissa alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Laulamista rakastavalla naisella on suuri palo ammattiartistiuteen – ja sen kertoo myös kilpailukokemus (ja -menestys!) Tanja Lehti on nimittäin kisannut niin karaoken SM-kisoissa, UKC:ssä, Kultakurkku-kilpailussa kuin Talent Questissa, jonka MM-finaalissa hän sijoittui 9. tänä vuonna! Tanjan vahvuudet ovat tanssikokemus, leikkisyys ja oma soundi.

Jaana Heiskanen, 27, Vantaa

Jaana-Heiskanen

Rempseä, pohjois-Suomessa lapsuutensa asunut Jaana on opiskellut musiikkia niin opistossa kuin myöhemmin Sibelius-lukiossa. Päivätyökseen esimiehenä toimiva Jaanan perheeseen kuuluvat mies, 4-vuotias poika ja maailman laiskin koira. Jaanan äiti on eestiläinen, ja paikallinen kulttuuri, laulu- ja tanssijuhlat ovatkin tehneet Jaanaan vaikutuksen jo lapsena. Lapsuudesta puheen ollen – kilpailukonkari Jaana on muun muassa Tenavatähti vuosimallia 2003!

Maija Soini, 38, Nurmo

Maija-Soini

Laulamisen lisäksi koiria rakastava Maija on laulanut pienestä pitäen, ja ollut mukana erilaisissa bändiprojekteissa sekä tv-laulukilpailuissa. Maijan vahvuudet ovat hyvä sävelkorva ja kokemuksen tuoma lauluvarmuus. Tämä kahden pienen lapsen kotiäiti on varsinainen tehopakkaus – karaoken maailmanmestaruuskilpailuihinkin Maija on osallistunut jo huikeat seitsemän kertaa!

Katja Felin, 27, Järvenpää

Katja-Felin-KWC

Spontaani ja räväkkä Katja on muun muassa karaoken SM-voittaja vuosimallia 2017! Urheiluhierojana ja liikuntaneuvojana toimiva, 21 vuotta pesäpalloa pelannut Katja laulaa paljon vapaa-ajallaan, ja kilpailukokemusta on kertynyt jo rutkasti neljän vuoden ajalta. Katjan vahvuudet ovat rohkeus, tekniikka ja tulkinta, ja hän odottaa joulukuussa itseltään parhaita vetoja koskaan!

Suomen edustajat, duettosarja:
Jyri Paavilainen & Tea Repo, Juliana Danilova & Kirka Chvynev.

Jyri Paavilainen, 35, Helsinki

Tea-Repo-Jyri-Paavilainen-3-KWC

Räppäri, kahden lapsen isä, joka alan (paitsi oman elämänsä) paremminymmärtäjä. Viisivuotiaasta asti laulanut, vuodesta 1995 räpännyt hurmuri on sijoittunut niin karaoken suomenmestaruuskilpailussa, baseballin SM-kisoissa kuin kaikkien suomalaisten rakastamassa Onnenpyörässä. Jyri odottaa karaoken maailmanmestaruuskilpailuilta maailmanluokan bileitä – yhteisöllisyyttä, jännitystä ja hauskanpitoa.

Tea Repo, 33, Enköping

Tea-Repo-Jyri-Paavilainen-2-KWC

Pienestä tytöstä asti laulanut Tea lauloi karaokea ensimmäisen kerran julkisesti 8-vuotiaana ruotsinlaivalla, siskonsa kanssa. 18-vuotiaana Tea osallistui Idolsiin, sen jälkeen Kuorosotaan ja vuonna 2015 ensimmäisen kerran karaoken maailmanmestaruuskilpailuihin. Viime keväänä Tea nappasi itselleen myös suomenmestaruuden Tahkolla käydyissä SM-kilpailuissa. Eläytyvä Tea on esiintynyt paljon, ja teatteri- ja musikaalikokemus ovatkin taatusti hyvä tuki myös maailmanmestaruuskilpailussa.

Juliana Danilova, 55v, Lahti

Juliana-Kirka-3-KWC

Azerbaidzhanissa syntynyt, Venäjällä opiskellut, 30 vuotta Ukrainassa ja viimeiset 9 vuotta asunut Juliana on kilpaillut jo viiden vuoden ajan. Lukemista ja pingistä harrastava Juliana on vahva esiintyjä ja tulkitsija, joka odottaa MM-kilpailulta yleisön kohtaamista ja iloa.

Kirka Chvynev, 33, Lahti

Juliana-Kirka-KWC

Laulamisen lisäksi tanssimista harrastava Kirka omaa paljon esiintymiskokemusta, pääosin diskoista naapurimaasta Venäjältä. Noin kaksi vuotta laulukilpailuissa mukana ollut Kirka lähtee MM-kisoihin tähtäimenään voitto, ja uskoo kilpailun kehittävän laulutaitoa ja esiintymistä entisestään.

Suomen edustajat, champions-sarja:
Toni Kristian Laaksonen, Jenni Taari & Kristoffer Ignatius.

Toni Kristian Laaksonen, 38, Helsinki

Toni-Kristian-SM-Karaoke

Ikänsä puolesta edelleen nuori Toni Kristian pelaa laulukilpailujen veteraaniluokassa – mitä kokemukseen tulee. Yhteensä 21 kertaa kilpaillut, seitsemän kertaa voittanut ja muutenkin kärkikahinoihin sijoittunut Yleisradiolla juontajana ja tuottajana toiminut Toni Kristianin vahvuudet lavalla ovat monipuolisuus, esiintyminen, ääniala, voimakas ääni ja laulun puhtaus.

Kristoffer Ignatius, 38, Helsinki

Kristofer-Jenni-KWC

Musiikkia kaikkia muodoissa harrastava Kristoffer on kilpaillut karaokessa viimeksi 11 vuotta sitten. Hän on Baltian mestari, tietenkin Suomen KWC-edustaja sekä musikaaleissa ja näytellyt juontaja, jonka on voinut bongata niin radiosta kuin televisiosta, laivakeikoilta tai stadionilta. Kristoffer on myös intohimoinen ruokafriikki, joka harrastaa KangooJumps-kengillä hyppelyä.

Jenni Taari

Kristofer-Jenni-KWC

Jenni Taari alias Jenniy on Kouvolasta kotoisin oleva laulaja, laulunopettaja sekä opettaja. Hän opettaa musiikkia, käsitöitä sekä liikuntaa Laajasalon peruskoulussa Helsingissä. Keväällä 2016 Metropolia Ammattikorkeakoulusta pop- ja jazzlaulunopettajaks valmistunut Jenni opiskelee tällä hetkellä Jyväskylän yliopistossa maisteriopintoina musiikkikasvatusta, sekä terveystiedon perus- ja aineopintoja. Opintojen sekä päivätyönsä ohella Jenni opettaa laulamista, toimii freelancer-muusikkona, tuntiopettajana sekä kouluttajana. Jenni työskentelee musiikin kentällä aktiivisesti solistina, studiomuusikkona sekä taustalaulajana ja onkin kokenut, karismaattinen ja vahva edustaja Champions-sarjaan!