Osallistuminen

UUTTA! Tänä vuonna kilpailussa on myös duetto-sarja, johon voit ilmoittautua ALUEFINAALIN yhteydessä paikan päällä. Saavuttehan ajoissa paikalle, sillä paikkoja on rajattu määrä. Katso aluefinaaleiden päivämäärät & aikataulut Karsintakiertue -sivuilta!

Tänä vuonna järjestetään myös ensimmäistä kertaa KWC Junior -kilpailu. Katso ohjeet ja lisätiedot KWC Juniorista tästä linkistä.

Karsintaiertueella valitaan Suomen aikuisten edustusjoukkueeseen kaksi naista ja kaksi miestä sekä kaksi duettoparia.

Säännöt:
-Osallistujan tulee olla omaan alkukarsintaansa mennessä täyttänyt 18 vuotta.
-Osallistujan tulee olla Suomen kansalainen.
-Osallistujan tulee olla laulun harrastaja eli päätoimisesti todistettavasti jokin muu kuin laulaja.

Aiemmin kilpailun säännöissä määriteltiin osallistujan amatööristatus mm. niin, ettei hänellä saanut olla kolmannen osapuolen kustantamaa levytystä tai esimerkiksi yhtyettä keikkamyyjän listoilla. Maailma on kuitenkin muuttunut sen verran, ettei julkaistu levy tai ohjelmamyyjä ole enää todiste ammattimaisesta laulamisesta. Vakituinen keikkailu palkkaa vastaan (esim. bilebändien solistit) katsotaan ammattimaiseksi laulamiseksi, mutta oma äänite verkossa ei ole este osallistua Karaoken mm-kisaan. Mikäli olet epävarma, hyväksytäänkö sinut harrastajaksi, ota yhteyttä kwc@kwc.fi.

Lisäksi KWC Junioriin haetaan eri karsintojen kautta alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Suomea voi MM-finaalissa edustaa kerran joka kategoriassa. Toisin sanoen aiemmin soololaulajana Suomea edustanut saa nyt hakea kisaan mukaan duettoparin kanssa.