Karaoken maailmanmestaruuskilpailu (Karaoke World Championships) on koko maailman suurin harrastajien laulukilpailu. Alkukarsintoja käydään samanaikaisesti noin kolmessakymmenessä eri maassa, joissa tuhannet laulajat ponnistelevat päästäkseen omiin kansallisiin loppukilpailuihinsa ja lopulta MM-finaaliin. KWC on maailman suurin ja pitkäikäisin kansainvälinen karaokekilpailu. Yli 20 vuoden ajan ovat tuhannet laulajat vuosittain osallistuneet omien maidensa KWC-kilpailuihin, ja parhaat ovat edustaneet maitaan vaativassa ja palkitsevassa MM-finaalissa. Suomella on plakkarissa useita top-3 sijoituksia, kaksi soolokultaa sekä yksi duettosarjan voitto. 

Karaoke World Championships on tasokas kykykilpailu, joka nostaa hyviä laulajia esiin kansallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailua pyörittää kotimainen karaokepalvelu Singa, joka toimii myös kisaajien treenivälineenä.

Kilpailu alkoi Heinolassa vuonna 2003, ja sen jälkeen maailmanmestaruudesta on kisattu mm. Bangkokissa, Moskovassa, Irlannin Killarneyssa, Lappeenrannassa, Helsingissä, Tukholmassa, Singaporessa, Vancouverissa ja Tokiossa. Vuosien 2020 ja 2021 maailmanmestaruuskisa siirrettiin koronan aiheuttamien matkustusrajoitusten vuoksi verkkoon, ja vuonna 2022 kilpailupaikkana oli norjalainen Årnes-niminen pikkukaupunki lähellä Osloa. Vuoden 2023 finaali järjestetään marraskuussa Panamassa.

Tervetuloa mukaan upeaan laulajien yhteisöön, jossa voit päätyä karaokebaarista tai kotisohvaltasi aina MM-lavalle saakka!

Vuoden 2023 kisaan voi Suomessa osallistua karaokebaareissa sekä videoilmoittautumisella, ja finaali lauletaan elokuussa Vantaalla.  Tulokset päättää ammattilaisraati, mutta myös yleisöäänillä on merkitystä!

ALKUKARSINNAT ON NYT KÄYTY, ELI VUODEN 2023 KILPAILUUN EI VOI ENÄÄ OSALLISTUA.

Voit seurata Suomen kilpailua tällä sivulla, katsoa finaalin 18.-19. elokuuta livenä ja äänestää omaa suosikkiasi.
MM-finaalin voit seurata livenä kansainvälisellä sivulla www.kwc.fi