Karaoken maailmanmestaruuskilpailu (Karaoke World Championships) on koko maailman suurin harrastajien laulukilpailu. Alkukarsintoja käydään samanaikaisesti noin kolmessakymmenessä eri maassa, joissa tuhannet laulajat ponnistelevat päästäkseen omiin kansallisiin loppukilpailuihinsa ja lopulta MM-finaaliin. KWC on maailman suurin ja pitkäikäisin kansainvälinen karaokekilpailu. Yli 20 vuoden ajan ovat tuhannet laulajat vuosittain osallistuneet omien maidensa KWC-kilpailuihin, ja parhaat ovat edustaneet maitaan vaativassa ja palkitsevassa MM-finaalissa. Suomella on plakkarissa useita top-3 sijoituksia, kaksi soolokultaa sekä yksi duettosarjan voitto. 

Karaoke World Championships on tasokas kykykilpailu, joka nostaa hyviä laulajia esiin kansallisesti ja kansainvälisesti. Kilpailua pyörittää kotimainen karaokepalvelu Singa, joka toimii myös kisaajien treenivälineenä.

Kilpailu alkoi Heinolassa vuonna 2003, ja sen jälkeen maailmanmestaruudesta on kisattu mm. Bangkokissa, Moskovassa, Irlannin Killarneyssa, Lappeenrannassa, Helsingissä, Tukholmassa, Singaporessa, Vancouverissa, Tokiossa, Årnesissa ja Panamassa.

Vuoden 2024 MM-finaali lauletaan Turussa Logomossa 7.-12. lokakuuta.

Tervetuloa mukaan upeaan laulajien yhteisöön, jossa voit päätyä karaokebaarista tai kotisohvaltasi aina MM-lavalle saakka!

Vuoden 2024 kisaan voi Suomessa osallistua karaokebaareissa sekä videoilmoittautumisella. Tarkemmat ohjeet julkaistaan joulukuussa.