Karaoken maailmanmestaruudesta lauletaan Norjassa 9.-13. elokuuta

Elokuun 9.-13. lauletaan Karaoken MM-finaali Årnes-nimisen pikkukaupungin kulttuuritalolla. Kahden etäkilpailuvuoden jälkeen päästään vihdoin kilpailemaan samalla lavalla. Kahdeskymmenes Karaoken MM-finaali lauletaan pohjoismaisessa pikkukaupungissa elokuisina iltoina samaan tyyliin, kuin miten kilpailu käynnistyi Heinolassa vuonna 2003. Kaikki kisakierrokset striimataan myös kansainväliselle yleisölle.

Norjaan saapuu nelisenkymmentä laulajaa 17 eri maasta. Laulajat on esitelty täällä: https://www.karaokeworldchampionships.com/kwc-singers-2022/

Suomea kilpailussa edustavat jyväskyläläinen räppäri Moose Hurskainen, helsinkiläinen laulaja ja päiväkotipettaja Ilari Kekki sekä toissavuoden suomenmestarimme Sari Maria Kankkonen. Moose ja Sari kisaavat myös duettosarjassa.Kilpailijoille arvotaan esiintymisnumerot ennen finaalia. Samalla heidät myös jaetaan A- ja B-ryhmiin. Sääntöjen mukaan kaikki saman maan laulajat eivät voi olla samassa ryhmässä, joten suomalaisia tulee kilpailemaan jokaisella kisakierroksella tiistaina, keskiviikkona ja torstaina.

Alkukierrosten jälkeen soolosarjassa jatkavat 20 parasta lauantain 3. kierrokselle sekä 10 parasta 4. kierrokselle. Kilpailun sivulla voi äänestää kahta suosikkiaan, ja tämä äänestys parantaa laulajan mahdollisuutta edetä 3. kierrokselle. Duettosarjassa jokainen pari laulaa kaikki kolme kierrosta.

Kilpailukierrokset striimataan Suomen aikaa näin:

Tiistai 9. elokuuta

klo 19-22 – Kilpailun avaus, Kierros 1A (soolot & duetot)
Tänään kilpailevat Suomen Sari Maria Kankkonen ja Moose Hurskainen.

Keskiviikko 10. elokuuta

klo 19-22 – Kierros 1B (soolot & duetot)
Tänään kilpailevat Suomen Ilari Kekki sekä duetoissa Sari ja Moose.

Torstai 11. elokuuta

klo 15-18 – Kierros 2A (soolot & duetot)
Tässä ryhmässä ovat Suomen Sari  ja Moose sooloesityksillään.

klo 19-22 – Kierros 2B (soolot & duetot)
Tässä ryhmässä ovat Suomen Ilari sekä duetoissa Sari ja Moose.

Lauantai 13. elokuuta

klo 15-18 – Yhteislaulu, Kierros 3 (soolot)

klo 19-22 – Finaalikierrokset (duetot ja soolot), palkintoseremonia.

Karaoken MM-kilpailun järjestää suomalainen karaokesovellus Singa. Tuomaristossa istuu 18 musiikkialan ammattilaista useasta eri maasta: puolet tuomareista on paikan päällä ja puolet arvioi laulajia striimin välityksellä. Tuomarit esitellään täällä: https://www.karaokeworldchampionships.com/2022/08/04/kwc-nes-2022-jury/

Karaoken MM-finaalin juontavat vuoden 2019 maailmanmestari Jenny Ball (Britannia), kilpailun suomalainen tuottaja Luca Gargano sekä Kanadan kisavastaava Sharon Quinn.Kilpailun ohjelma ja esittely englanniksi: https://www.karaokeworldchampionships.com/event-info/