SUOMEN PARHAAT KISAMATKALLE PANAMAAN!

Saana-Eveliina Mannerlaakso ja Hanna Kanasuo ovat vuoden parhaat karaokelaulajat Suomessa. Tämä fakta selvitettiin elokuussa, kun Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelmassa laulettiin kaksipäiväinen KWC Suomi 2023 -finaali. Mutta miten korkealle Suomen laulukisaajat nousevat kansainvälisessä mittelössä? Se nähdään marraskuussa, kun 30 maan mestarit mittelevät maailman suurimman kansainvälisen laulukisan päätösosiossa, Karaoken MM-finaalissa.

Tapahtumarajoitusten jäätyä kauas taakse on ensimmäistä kertaa siten vuoden 2019 voitu järjestää täysimittainen KWC-kilpailu. Kansainvälisen laulumittelön Suomen karsintoihin osallistui reilut 400 innokasta kisaajaa, maailmanlaajuisesti heitä oli 15-20000. Suomessa laulettiin karaokebaareissa, Facebookin Karanteenikaraoksessa ja jopa Tiktokissa.

Semifinaaleja pidettiin kuudella eri paikkakunnalla, ja kaksipäiväiseen finaaliin Vantaan Tulisuudelmaan pääsi 38 laulajaa kisaamaan suomenmestaruudesta sekä pääsystä MM-joukkueeseen. Saana-Eveliina oli tiukan finaalin pistekuningatar, ja hyvin tiukasti perässä tuli Hanna. Kaksikko kilpailee Panamassa sekä soolo- että duettosarjassa.

SAANA-EVELIINA:

”Huh-huh! Sä teit sen!” Näin mä varmaan sanoisin sille 19-vuotiaalle epävarmalle Saanalle, joka ensimmäistä kertaa kiipesi KWC:n Suomen finaalin lavalle vuonna 2011. Mutta ei se voitto helpolla tullut. Töitä on tehty laulutunneilla, kisoista ja keikoilta on haettu itsevarmuutta esiintymiseen, on kirjoitettu omia biisejä ja etsitty sitä omaa artistiutta. Suomen finaalissa Tulisuudelman lavalla seisoi itsensä löytänyt, sydän vereslihalla laulava ja tunteva artisti. Itsensä kehittäminen jatkuu täydellisten biisien metsästämisellä ja valmistautumisella Panaman kisakoneeseen!

HANNA:

Valmistauduin näihin tämän vuoden SM-kisoihin mentaliteetilla ”All In”. Halusin todella päästä tänä vuonna edustamaan Suomea MM-kisoihin Panamaan. Minulla on taustaa urheilupuolelta. Urheilu ja kilpaileminen kulkevat käsi kädessä, ja siksi minusta on täysin luontevaa kilpailla myös laulamisessa. Urheilumaailmasta saamillani opeilla asetin itselleni tavoitteen, ja suunnitelman sen toteuttamiseksi. Tämän vuoden kilpailun taso oli aivan järkyttävän kova. Mielestäni kolmannen kierroksen TOP 12 laulajan joukosta kuka vaan olisi voinut viedä voiton lauluäänen perusteella. Kun palkintojen jaossa kuulin nimeni lausuttavan SM-hopea tittelin kohdalla, tajusin että todella pääsen Panamaan. Se oli yhtä aikaa riemastuttavaa, helpottavaa mutta myös pelottavaa! Matkustaminen toiselle puolelle maapalloa jännittää ihan vietävästi, mutta olen todella onnellinen ja kiitollinen että saan pukea ”Suomimekon” ylleni ja nousta MM-kisalavalle marraskuussa. Tavoite on hurmata kansainvälinen tuomaristo ja nauttia jokaisesta vedosta täysin rinnoin! Tässäkin kisassa mennään päätyyn asti.

Karaoken MM-finaali lauletaan EL Panamá -hotellin salissa 7.-11. marraskuuta. Kilpailu striimataan suorana kwc.fi-sivulle. Kisakierrokset lauletaan Suomen aikaa aamuyöllä, mutta taltioinnit voi katsoa päivälläkin, jos valvominen ei onnistu. Kilpailun sivulla saa myös äänestää omia suosikkejaan eli tietysti Saana-Eveliinaa ja Hannaa.

Ensi vuoden KWC-kilpailusta uutisoidaan myös pian. Suomen karsinnat alkavat tuttuun tapaan talvella, mutta muuten kisaan on taas luvassa pieniä uudistuksia. ”Maailmassa on useita kykykilpailuja, ja se on hieno asia. Me olemme tietysti tosi ylpeitä omasta kisastamme ja haluamme kehittää sitä koko ajan ja pitää sen kiinnostavana, kivana seurata ja upeana kokemuksena kilpailijoille Suomen karsinnoista aina MM-tasolle asti!” kertoo KWC:n vastaava tuottaja Luca Gargano.