KWC MUUTTAA TURKUUN JA UUSII SÄÄNTÖJÄ

Vuoden 2023 KWC-finaali käytiin Panamassa marraskuun alussa ja kilpailu oli jälleen kerran huima osoitus siitä miten hieno ja hauska viikko saadaan aikaan, kun kutsutaan toinen toistaan upeampia laulajia ympäri maailman kisaamaan! Panaman-tunnelmiin voi palata kisasivun videoilla ja kuvilla. Vielä kerran suurkiitos Saana-Eveliinalle ja Hannalle, jotka edustivat Suomea hienosti Panaman-finaalissa!

Perinteiseen tapaan MM-kisoissa paljastettiin myös seuraavan vuoden kisapaikka, ja moni suomalainen taisi hieraista silmiään kuullessaan, että ensi vuoden kisan nimi on KWC 2024 TURKU ja finaali lauletaan Logomossa lokakuun toisella viikolla.

Eikä tässä vielä kaikki: myös KWC-suomenmestaruusfinaali siirtyy Turkuun ja Logomoon! Suomenmestaruudesta lauletaan 30.-31.8.2024. Isäntämaana Suomi saa viedä MM-kilpailuun tuplajoukkueen eli neljä soololaulajaa ja kaksi duettoparia. Eli ei kun biisejä valkkailemaan ja treenaamaan – Logomo odottaa elokuun lopussa.

Suomen karsintojen tarkemmat ohjeet ja aikataulut julkaistaan joulukuun aikana, mutta nyt osataan jo kertoa sen verran, että karsintoja tullaan käymään tammikuusta toukokuuhun Singa-baareissa, Facebookin Karanteenikaraokeryhmässä, Instagramissa sekä TikTokissa.

Kilpailun säännöt ovat muuttuneet sen verran, että nykyään kansainvälisellä tasolla ei enää vaadita minkäänlaista amatööristatusta, vaan myös työkseen laulavat ovat tervetulleet kilpailuun. Peruste muutokselle on se, että nykyään on mahdotonta määritellä kuka on laulajana ammattilainen ja kuka harrastaja, ja kilpailun yleinen taso on aina ollut niin korkea, ettei moni työkseen laulava välttämättä edes pärjäisi. Toisaalta KWC haluaa olla ponnahduslauta laulajan urasta haaveileville, joten toki haluamme toivottaa myös keikkailun makuun päässeet laulajat tervetulleiksi mukaan. Ainoa este osallistumiselle on (yleensä major-yhtiön) sitova levytyssopimus. Muuten kaikki 18-vuotiaat suomalaiset tai Suomessa viimeiset kolme vuotta asuneet laulajat ovat tervetulleet osallistumaan!