Ketkä edustavat Suomea Panamassa?

Karaoke World Championships eli lyhyesti KWC on maailman suurin ja vaativin amatöörilaulukilpailu, johon on tänä vuonna hakenut yli kymmenen tuhatta laulajaa 30 eri maassa. Parhaat kisaavat marraskuun toisella viikolla Panamassa maailmanmestaruudesta soolo- ja duettosarjoissa. Suomen edustajat valitaan Original Sokos Hotel Vantaan Tulisuudelmassa 18.-19.8.

Maailman suurinta lauluharrastajien kilpailua pyörittää kotimainen karaokeyritys Singa, jonka taustajoukot perustivat kilpailun Heinolassa jo yli 20 vuotta sitten. Tänä vuonna Suomen finalisteja on etsitty videohakemuksilla, karokebaarien karsinnoilla ja jopa Tiktokissa. Yhteensä Tulisuudelman lavalla kuullaan noin 40 laulajaa, joista kaksi lähtee Panamaan.

KWC-kilpailu on erittäin kovatasoinen, ja edellinen suomalaismenestys on vuoden 2018 duettokulta, jonka nappasivat Tea Repo ja Jyri Paavilainen. Viime vuoden duetoissa Suomen Moose Hurskainen ja Sari Maria Kankkonen ottivat pronssia. Soolosarjassa Suomi on voittanut vuonna 2010.

Moosen vinkki finalisteille:”Alä mene lavalle miellyttämään tuomareita tai yleisöä, vaan itseäsi. Jos sinulla on hauskaa ja nautit siitä mitä teet, se säteilee myös muille ja erottaa sinut massasta. Mene lavalle omana itsenäsi ja anna esitykseen kaikki mikä on annettavissa.”

Tule kannustamaan omaa suosikkiasi paikan päälle tai seuraa loppukilpailua livestriimistä! Lähetys alkaa kumpanakin päivänä klo 17 ja yleisöäänestyksellä voi myös vaikuttaa kisan kulkuun. Suomen finaalin juontavat viime vuoden suomenmestari Moose ”Lemonade Kenny” Hurskainen sekä karaokekansan rakas kuningatar Sätky Hovisilta.

Aikataulu:

Pe 18.8.
17-22 KWC Suomen finaalin 1. kierros

La 19.8.
17-23 KWC Suomen finaalin 2. kierros, TOP 10-kierros ja tulokset

Äänestys ja livestream ovat sivulla https://www.kwc.fi/suomi
Linkki finaalin striimiin: https://www.kwc.fi/suomi/live/

Kuvassa Moose edustaa Suomea vuoden 2022 MM-finaalissa Norjassa.